Hier zijn we terug met het nieuws van de dag. 

Deze morgen namen we terug een duik in de geschiedenis. We leerden bij over de bouw van de kerk van het dorpje zelf. We deden dat aan de hand van een tof spel waarbij ze aan  de hand van een foto aanwijzingen kregen over de plaats waar een letter verstopt was. Als ze ons de juiste letter konden zeggen kregen ze een stuk informatie over de kerk. In gemengde groepjes moesten ze een manier vinden om zoveel mogelijk informatie te memoriseren.






Erna volgde er wiskunde, waarbij ze in gemengde duo's tot een oplossing moesten komen waarbij ze bepaalde getallen moesten optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen.' Le compte est bon!' Deze samenwerking was heel mooi om waar te nemen en lukte verbluffend goed.


















Na het middagmaal en de speeltijd trokken we erop uit om de omgeving te verkennen. We maakten een wandeling van 2uur met het nodige gepuf aan Belgische kant, de kinderen hier zijn het duidelijk meer gewoon om veel te wandelen, natuurlijk speelde de warmte ons ook wel wat parten alhoewel de temperatuur goed meeviel, rond de 24 à 25 graden. Het was bovendien de bedoeling dat ze in groepjes wat planten verzamelden die veel voorkwamen, we gaan die dan morgen in de klas onder de loep nemen.





Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog