Vandaag brachten we een bezoek aan les grottes Chauvet. Dat was een ware onderdompeling in de wereld van de prehistorische mens. We leerden over de dieren die toen leefden, hoe onze voorouders schilderden en tekenden in de grot en hoe we kunnen afleiden uit hun sporen die ze achterlieten hoe zij zelf leefden.

We mochten helaas geen foto's nemen in de grot zelf maar het is zeker de moeite om het nog eens opnieuw te bezoeken. We verdeelden ons in twee groepen om de grot te bezoeken, de andere groep werd getrakteerd op een spektakel van ongeveer 20 minuten aan de hand van projecties. De kinderen waren hier laaiend enthousiast over. 






We picknickten op het terrein, keken nog naar een film over de prehistorische mens, brachten nog een flitsbezoek aan het museum en reden dan naar de rivier l'Ardèche om er de natuurlijke brug te bewonderen die door de zee, die toen nog tot daar kwam, uitgehold werd. We mochten helaas niet zwemmen, de regels voor scholen zijn in Frankrijk heel streng, maar voor het pootje baden knepen we een oogje dicht.
































Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog