We startten deze morgen met prehistorische dansen, het was echt de max! De kinderen moesten per 4 een choreografie uitwerken gebaseerd op wat ze opstaken over de prehistorische mens. De video's hou ik voor later wegens de jullie reeds bekende reden. 😜 Ik heb wel een foto van elke groep.












Erna bespraken we de planten die we vonden tijdens de boswandeling en leerden onze kinderen de woorden: un chêne, le genêt, un châtaigner, un pin, une pomme de pin, la fougère en de Franse kinderen: een eik, brem, een kastanjeboom, een den, een dennenappel en varens. Het was vooral erg grappig om de Fransen Nederlands te horen praten, maar het lukte verbazend goed. Na de speeltijd leerden we veel bij over Franse synoniemen in de vorm van een memory, waar we terug in gemengde groepen werkten.






We namen onze picknick op school om erna in de namiddag een stadspel te doen in Aubenas, we verloren na een tijdje de rode draad maar werden dan getrakteerd op een zeer lekker ijsje. Dat viel zeker in de smaak. Na nog even een winkeltje in te duiken, keerden we voldaan terug naar school om onze journal de bord in te vullen, een dagelijkse gewoonte om ons verslag aan het einde van de schooldag neer te pennen, wat niet alleen wat reflectie brengt maar ook wat rust.








En nu genieten van de laatste avond en morgen terug huiswaarts met bus en trein. Tot gauw in het station van Gent- Sint-Pieters. Het meest optimistische scenario is 16 uur maar ik vrees ervoor, dan hebben we slechts 7 minuten voor de overstap met al die koffers.  Als we dat niet halen nemen we de trein van  15u52 of van 16u 03 , hangt ook een beetje af of we al dan  niet vertraging hebben op de TGV. Dus jullie zien ons arriveren tussen 16u en 16u31....tot dan! A demain!

Reacties

  1. Ziet er heel leuk uit :-) Geniet nog van de laatste avond. We zullen toch blij zijn om jullie morgen allemaal terug te zien!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog